Hogyan készül a Erdei gyümölcsös -tejszínes torta (sütés nélkül)?
Elkészítés:
A margarint megolvasztjuk. 10 darab babapiskótát nejlonzacskóba teszünk, majd a zacskó száját összegumizzuk és a piskótát összetörjük sodrófával.
A piskótamorzsát összedolgozzuk a már kissé kihűlt, ám még folyékony margarinnal, és az alján sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Legalább fél órára hűtőszekrénybe állítjuk.
Közben a zselatint elkeverjük hideg vízzel. A gyümölcs 85%-át botturmix segítségével pépesítjük, majd hozzákavarjuk a cukrot és a tehéntúrót.
A tejszínt kemény habbá verjük és 1/3 –át félretesszük díszítéshez. A zselatint gőz fölött feloldjuk, először elkeverjük 2-3 evőkanál gyümölcsös masszával, majd a többi gyümölcsös-túrós keverékhez vegyítjük. Ezután gyors mozdulatokkal a tejszínhabot adagonként a dermedő túrós gyümölcsös krémbe forgatjuk.
Kirakjuk a piskótamorzsás tortaalapot egy sor piskótával, meglocsoljuk kakaóval, rákenjük a krém felét, majd újra egy sor piskóta, locsolás és egy rend krém. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, majd másnap levesszük a tortakarimát és tetszés szerint díszítjük.
A margarint megolvasztjuk. 10 darab babapiskótát nejlonzacskóba teszünk, majd a zacskó száját összegumizzuk és a piskótát összetörjük sodrófával. A piskótamorzsát ...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.