1 kg kicsontozott felső csirkecomb (de lehet csontos is, nekem éppen kicsontozott volt itthon),
2 ek apróra vágott friss bazsalikom,
2 gerezd fokhagyma összezúzva,
2 ek olaj,
3 ek fenyőmag ,
só,
bors,
2 db paradicsom
Hogyan készül a Fenyőmagos - bazsalikomos csirkecombok?
Elkészítés:
Egy mély tálban összekeverünk 1 ek bazsalikomot, 2 ek felaprított fenyőmagot, a fokhagymát és 2 ek olajat. Ezután ehhez a keverékhez teszünk még sót és borsot.
A csirkecombokat alaposan megfürdetjük a pácban és hûtõszekrénybe állni hagyjuk néhány órát.
Előveszünk egy tûzálló tálat és a csirkecombokat egymás mellé sorakoztatjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Amíg sülnek a combok, a paradicsomokat meghámozzuk, apróra felvágjuk és hozzáadjuk a maradék bazsalikomot, majd ízlés szerint sózzuk. Végül a csirkére öntjük és további 10 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk pirított fenyőmaggal és mozzarellagolyók kíséretében fogyasztjuk.
Megjegyzés:
Még szerencse, hogy van egy párom aki szereti az új ízeket és örül ha új ízeket kóstolhat meg. Idei nyaralásunk alatt állandóan gasztro-cuccokat vásároltam, hiszen nálunk a különleges hozzávalókat nagyon nehéz beszerezni, mivelhogy nem árusítanak a boltokban. Ezért aztán külön listám volt, hogy mit szeretnék beszerezni és konkrétan az is hogy honnan. Így sikerült vásárolnom fenyőmagot is, amire már régóta vágytam. Miért nem lehet nálunk is kapni, ezt nem értem.... mindenesetre, örvendek hogy bevásároltam :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.