A mákot a tejbe beáztatjuk kb. 5 percre. A tejszínből elveszünk néhány evőkanálnyit és hozzákeverjük a zselatinport, majd állni hagyjuk 10 percet. Ezután a maradék tejszínt a cukorral és a mákos tejjel felforraljuk, forrás után a tüzet visszavesszük egészen picire és elkeverjük benne a beáztatott zselatint. Addig kavarjuk, amíg a zselatin egészen feloldódik.
Egyszer használatos műanyag poharakba adagoljuk, hagyjuk kihűlni, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a poharak oldalát ollóval néhány helyen bevágjuk, majd lefejtjük a poharat a Panna Cottáról és kis tálakra borítjuk. Én fahéjas meleg meggybefőttel tálaltam.
Megjegyzés:
Néhány hete készülök a Panna Cotta mákos változatának elkészítésére. Mindkettőt nagyon szeretem külön -külön, ezért gondoltam, hogy együtt sem lehet rossz páros. A szüleimnek nagyon jó megérzésük van :-), hiszen éppen akkor érkeztek hozzánk, amikor fényképeztem a desszertet. Nagyon ízlett nekik és ennek mindig örülök. Egyszer használatos műanyag poharakat használtam fel, az ötlet Blanka barátnőmtől származik, fantasztikus ötlet, ezúton is köszönet érte. A tálalás ezáltal biztos siker.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.