A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, utána a tojásokat egyenként hozzákavarjuk. Végül hozzáadjuk a sütõóőporos lisztet és a citromhéjat.
Kivajazott lisztezett formába öntjük és sűrűn megszórjuk gyümölccsel. A sütemény jó magasra nő, úgy hogy nem kell sajnálni róla a gyümölcsöt. Előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral/jégcukorral.
Megjegyzés:
A világ legegyszerűbb gyümölcsös pitéje! Bármilyen friss gyümölccsel vagy befőttel elkészíthető.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.