6 darab alsó vagy felső (lehet vegyesen is) csirkecomb,
2-3 db burgonya,
1 nagy fej hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 db paradicsom,
1 db paprika,
2 cső kukorica,
provence-i fűszerkeverék,
só,
bors,
½ dl fehérbor,
zöldpetrezselyem,
esetleg bazsalikom,
olaj.
Hogyan készül a Mediterrán tepsis csirkecomb?
Elkészítés:
Először a megtisztított csirkecombokat bepácoljuk. Két evőkanál olajban teszünk 1 ek provence-i fűszerkeveréket, sót és borsot. Ezzel a páccal bekenegetjük a combokat és ha lehetséges egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Másnap a krumplit megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a kétféle hagymát meghámozzuk és szép szeletekre szeljük, a paradicsomokat, a paprikát és a kukoricákat megmossuk és feldaraboljuk. Egy nagyobb méretű jénai tálat vagy tepsit előveszünk, először belerakjuk a krumplit, utána a hagymát, fokhagymát, kukoricát majd a paprikát. Megsózzuk és meglocsoljuk olajjal és a csirkecombok alól maradt páccal.
A zöldségeket enyhén összekeverjük, majd ráhelyezzük a combokat és a paradicsomszeleteket. Újra meghintjük egy kevés provence-i fűszerkeverékkel valamint apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Legvégül aláöntjük a bort és fóliával betakarjuk.
Előmelegített 200 fokos sütőben 50 percig sütjük, ezután a fóliát levesszük és csirkecombokat egy rácsra áthelyezzük és még tíz percig a sütőben ropogósra pirítjuk. Amikor megpirultak, visszatesszük őket a zöldségek közé. Zöldfűszerrel megszórva díszíthetjük.
Megjegyzés:
Hosszú a recept, de ennek ellenére gyorsan elkészíthető ételről van szó. Túl komoly főzési tapasztalatot nem igényel, elég ha a zöldségeket összedaraboljuk, fűszerezzük és a csirkecombokkal együtt megsütjük :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.