40 dkg cukkini 2 centi vastagra felszeletelve, majd vékony csíkokra vágva,
egy kevés olaj,
egy marék apróra vágott kapor,
fél csokor metélőhagyma,
só,
fehérbors,
egy marék zöldpetrezselyem aprítva,
2 dl tejföl,
1 kk liszt
Hogyan készül a Dalmát csirkecsíkok?
Elkészítés:
Egy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, pár perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a cukkinit és további 5 percig sütjük/főzzük. Közben néhányszor megkeverjük, majd hozzákavarjuk a zöldfűszereket.
Végül a lisztes-tejfölös keveréket a csirkére öntjük, sóval, borssal fűszerezzük és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés:
Tegnap 15 percet szántam a főétel elkészítésére. Kis családom szerette, mindenki elégedett volt az ebéddel. Szóval, megtartjuk ezt a receptet, mert egy ideális recept: finom, gyorsan készül, könnyű ebéd és a gyerekek is szeretik. A recept egy 2004 -es Prima Konyhából származik.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.