A cukrot felolvasztjuk 1 dl meleg vízben és felfuttatjuk benne az élesztőt. A sót a liszttel összekeverjük és ráöntjük az élesztőt, az olajat, majd 3 dl meleg vízzel összegyúrjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen legalább fél órát kelesztjük.
Ezután a tésztát vékony téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük pizzaszósszal, a mozzarellát ráreszeljük, megszórjuk kockára vágott sonkával, apróra vágott gombával, olajbogyóval és paprikával. Ezután hosszában feltekerjük, majd kb. 5 cm-es darabokra vágjuk és egymás mellé tepsibe állítjuk, mindegyik tetejére egy kevés reszelt sajtot szórunk.
Előmelegített 230 fokos sütőben kb. 10-20 percig sütjük. (Ezt sajnos nem tudom pontosan, mert nem néztem az időt).
Megjegyzés:
Beígértem az Öcsémnek, hogy meghívom egy kajára, amikor hazajön vakációra. Pár hete már itthon van és eljött az idő, hogy falatozzon egyet nálunk. Szerintem ízlett neki...:-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.