A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat alaposan kikeverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, majd először a cukros sárgáját, utána a sütőporos -kakaós lisztet keverjük hozzá. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
Még melegen levesszük a sütőpapírt és rögtön nedves konyharuhára borítjuk majd feltekerjük. Amíg hűl felverjük a tiramisu krémport, az epret megtisztítjuk, megmossuk.
Miután kihűlt a tekercs, szétnyitjuk, megkenjük a krémmel, közepébe teszünk egy sor epret majd feltekerjük. Hűtőbe rakjuk és 4-5 órát állni hagyjuk. Szeletelés előtt megkenjük keményre felvert tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
Megjegyzés:
Végre van újra internetünk, tíz napig nem volt és szörnyű volt ... függő vagyok :-) Na de időközben Ákosom öt éves lett és szülinapoztunk, készült sok minden és még fog készülni. Ezt a tekercset is arra készítettem!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.