A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Sóval és borssal ízesítjük. A kenyeret kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, szintén felkockázzuk. A zellert meghámozzuk és vékony csíkokra szeleteljük. A rozmaringot és a petrezselymet megmossuk, és száruk nélkül felaprítjuk.
A kenyérkockákat forró olajban kissé megpirítjuk, kivesszük. A zöldséget megpároljuk a visszamaradt olajban, majd hozzáadjuk a kukoricát és a húslevest. Fedő nélkül közepes lángon 5 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kenyeret meg a zöldfűszereket. A sütőt 200 fokra bemelegítjük.
A kissé kihűlt zöldségkeveréket a csirke hasába és a fellazított bőre alá töltjük, majd a nyílást fogvájóval összetűzzük. Megkenjük a csirkét olvasztott vajjal. Mellerészével felfelé tepsibe tesszük, és a sütőben (gáz 3-4 fokozat) kb. 40 percig sütjük. Megfordítjuk, és további 40 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével. Köretnek rizst vagy burgonyapürét kínálunk.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.