A tortalaphoz előveszünk egy karimás tortástálat az alsó piskótalapot rátesszük és a karimát köréje pattintjuk. Megkenjük egy 1 ek mogyorókrémmel.
Először elkészítjük az epres tölteléket. Az egyik tasak zselatint gőz fölött ½ dl vízben feloldjuk, majd az előzőleg megtisztított pépesített cukros eperhez hozzáadjuk. A tejszínt keményre felverjük és 1/3 –át az epres péphez finoman hozzákavarjuk. Ezt a krémet rákenjük az alsó lapra majd ráhelyezzük a középső lapot és megkenjük mogyorókrémmel.
A csokoládét belereszeljük a többi tejszínhabba és rákenjük a középsõ tortalapra. A legfelső tortalapot, mielőtt rárakjuk a tetejére, azelőtt elvágjuk, úgy hogy a katicának a fej-részét külön lekanyarítjuk, ezután ráhelyezzük a legfelső tortalapot, amely 2 darabból áll. A tortát 4-5 órára hűtőbe rakjuk.
A tetejére: 15 dkg marcipán, piros ételfesték, 10 dkg étcsokoládé, egy kevés mogyorókrém, 6 darab ostyás csokikrémes rudacska. 5 dkg étcsokoládét gőz fölött felolvasztunk, egy sütőpapírra ecsettel felkenjük és hűlni hagyjuk. Amikor már majdnem kihűlt forró vízbe mártott kis kör alakú pohárka segítségével finoman köröket szúrunk ki. Ezek lesznek a pöttyök. A marcipán 90%-át piros ételfestékkel megszínezzük, porcukros asztalon kinyújtjuk és ráhelyezzük a felső tortalap nagyobbik részére, a lelógó részeket ha marad levágjuk és abból sodrunk egy kis szájacskát. A maradék fehér marcipánból készül a két szem.
A fej részét a maradék csokoládéval bevonjuk és miután a csokoládé megdermed, rárakjuk a szemeket és a szájat. Majd a piros részre a csokoládé pöttyöket. Egy zacskóba mogyorókrémet teszünk, levágjuk az egyik sarkát, majd így körbe rajzoljuk a katicát. Tálaláskor a lábakat szépen körbe beleszúrjuk a tortába.
Megjegyzés:
Az óvodai ünnepségre készült ez a torta. Hamarosan következik még kettő vagy három torta! Sajnos kevés időm volt, így a tortalapot készen vásároltam hozzá, de remélem a hétvégén készülő gyerekzsúrra majd lesz időm saját készítésű tortalappal előállni :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.