Hogyan készül a Cseresznyés mandulás - marcipános kocka?
Elkészítés:
A tojásokat a tejföllel elkeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, ezután a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a mandulát és legvégül az apróra vágott marcipánt.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. Rászórjuk a kimagozott cseresznyét és a szeletelt mandulát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt, akkor érdemes szeletelni. Megjegyzés: - én a múlt heti színezett piros marcipánból tettem a sütibe - szeletelt mandulát tettem a belsejébe is - tejszínhabot tettem a tetejére (kb. 1,5 dl tejszínből) és koktélcseresznyével díszítettem.
Megjegyzés:
A múlt heti szülinapozásból megmaradt mandula, marcipán valamint a tejszín együttes hasznosítására törekedtem. Úgy érzem sikerült megfelelően csoportosítani őket ebben a kis egyszerű sütemény kreációba.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.