Az epret megtisztítjuk, a cukorral együtt összeturmixoljuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint 0,5 dl vízben a tasakon leírt utasítás szerint felmelegítjük, majd az eperpéphez kavarjuk. Ezután finoman a tejszínhabot is hozzákavarjuk és kész vagyunk.
Formákba kanalazzuk vagy egy kis dobozba rakjuk és mehet a fagyasztóba pár órára.
Megjegyzés:
Amikor beköszönt a nyár hozzánk, akkor rendszerint fagyit készítek. Egy baj van vele, ha elkészült, akkor kisfiam negyedóránként megáll a fagyasztó előtt és könyörög, hogy még csak egyet, anyu. Hamar elfogy nálunk a fagyi az biztos, de örömmel tölt el, hogy ennyire szereti.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.