egy kis dobozos csemege kukorica (vagy egy fél nagy),
olaj a sütéshez
Hogyan készül a Kukoricás tallér?
Elkészítés:
A lisztet egy tálba a tojással és a tejjel elkeverjük, ezután fűszerezzük, majd egy keveset állni hagyjuk. Ezután a lecsepegtetett kukoricát hozzákavarjuk majd forró olajban kanállal tallérokat teszünk és kisütjük.
Megjegyzés:
Régóta keresek egy olyan receptet, melynek segítségével felhasználhatom a maradék konzerv kukoricát. Az alábbi receptet Elitkonyhánál (köszönet a receptért) találtam, igaz ugyan, hogy módosítottam egy picikét az arányokon. Kis családom nagyon elégedett volt az eredménnyel és én is. Egyszerű elkészíteni, gyors és finom. Egy finom mártogatóssal lehet akár vacsora-étel is, de köretnek is ideális.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.