A tejfölt összekeverjük a porcukorral, belekeverjük az előzőleg pürésített szamócát. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a tejfölös-epres krémhez.
Veszünk egy négyszögletes, közepes méretű jénai tálat, lerakunk az aljára egy sor piskótát, erre kenjük krém felét, majd újra piskóta és utána a krém második fele. A tetejét díszíthetjük szamócával valamint színezett kókuszreszelékkel.
Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni. Csak akkor veszünk ki a hűtőből, amikor tálalni szeretnénk. Nagyon szépen lehet majd szeletelni és tálalni.
Megjegyzés:
Akik a Hargitához közel laknak, azok tudják, hogy nálunk az évnek ebben az idõszakában a piacon gyakran árulnak igazi erdei (apró szemû) szamócát. De ha netán kirándulunk az erdõben, akkor tudunk szedni akár mi magunk is. Én nagyon szeretem a szamócát, úgy hogy amint megjelenik a piacon mindig vásárolok rögtön belõle. Így történt az idén is. Illéskrisz tejfölös epermisu receptjét választottam ki arra, hogy a szamócából egy igazán finom és gyors desszertet kreáljak. Nagyon finom lett és ami még a receptet dicséri az az, hogy kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthetõ. Érdemes kipróbálni!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.