12 dkg étcsokoládé (jó minőségű táblás csokoládé),
1/2 csésze durvára vágott dió.
(1 csésze = 250 ml)
Hogyan készül a Narancsos - csokis keksz ?
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra és a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A lisztet, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük egy tálban. Robotgéppel közepes sebességen egy nagy tálban habosra keverjük a vajat és a cukrot, belekeverjük a narancshéjat és a tojást, hozzáadjuk a lisztes keveréket és alacsony sebességen verjük.
Keverőkanállal belekeverjük a zabpelyhet, a csokit és a diót. 30 percre hûtőbe rakjuk.
A tésztából diónyi adagokat teszünk az előkészített tepsire, egymástól 5 cm távolságra, majd ezeket az ujjunkkal kicsit ellapítjuk. 10-12 percig sütjük, majd 2 percig állni hagyjuk a tepsiben. Fémdobozban tároljuk. (a recept Latsiától származik, természetesen kissé átvariálva Ottis módra)
Megjegyzés:
Ez a ropogtatni való finomság úgy készült el, hogy megnéztem mi az amit gyorsan fel kell használni vagy meg kell enni...és hát a narancsok kerültek előtérbe. Így született meg a csokis - narancsos keksz. Én nagyon szeretem, ha itthon van valami nassolni való, mert elég gyakran rám tör az édes bűnbe esés. És akkor megyek előszedem a kekszes dobozt, gyorsan bekapok néhányat és rendben is vagyok!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.