1/2 kk apróra vágott csípős (én üvegben eltett csípőst használtam),
1/2 kk paprikakrém (csípős),
olaj
Hogyan készül a Mézes, pikáns csirkeszárnyak?
Elkészítés:
A szárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk.
Egy kisebb tálban összekeverjük a mustárt, a mézet, az erős paprikát, a csípőset, és az egészet a szárnyakra öntjük. Pár óráig a húst a pácban állni hagyjuk. Egy tepsibe olajat öntünk úgy, hogy a szárnyakat 1/4-ig ellepje. Egymás mellé sorakoztatjuk a szárnyakat, ráöntjük az összes pácot, lefóliázzuk és 200 fokos előmelegített sütõben 50 percig sütjük, utána levesszük a fóliát és 10 perc alatt ropogósra sütjük.
Megjegyzés:
Nálunk a visszatérõ ételek közé tartozik a csirkeszárny. Azért szeretek csirkeszárnyat készíteni, mert egyszerû vele dolgozni és nagyon finomakat lehet készíteni belõle. Nagyjából mindig ugyanaz a forgatókönyv: pácot készítek, állni hagyom benne a szárnyakat majd ropogósra sütöm. De a páclevet mindig változtatom rajta, készítettem már gyömbérrel, fokhagymával, balzsamecettel, szójaszósszal és sörrel is. Mindegyik nagyon finom lett. Ezúttal magos mustárral készítettem.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.