A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat alaposan kikeverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, majd először a cukros sárgáját, utána a sütőporos lisztet keverjük hozzá. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Melegen nedves konyharuhára borítjuk és rögtön feltekerjük.
Miután kihűlt, szétnyitjuk, áfonyalekvárral megkenjük és visszatekerjük. Betesszük 15 percre a hűtőbe, amikor kivesszük, 1 cm vastagságú szeletekre szeleteljük és egy mélyebb öblös tálat kibélelünk vele (úgy hogy félreteszünk 5-7 darabot amit majd a krém tetejére teszünk).
A krém elkészítése: Az áfonyát összeturmixoljuk, hozzákeverjük a cukrot. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük 1,5 dl vízzel és kissé hűlni hagyjuk. Hülés után hozzákeverjük az áfonyához.
Félretesszük és időközben kemény habbá verjük a tejszínt, majd a kemény habot belekavarjuk az áfonyás krémbe. Ezt a tölteléket beleöntjük a piskótatekerccsel kibélelt tálunkba. Hűtőbe tesszük. 15 perc után a maradék piskótaszeletekkel lefedjük a krémet és visszatesszük a hûtőbe. Tálalás előtt kiborítjuk. Fogyasztható: kb. 5 óra múlva.
Megjegyzés:
Vendégeket vártam és torta készült. Végre egy torta, amit a nagyobbik fiam is szeret! Ez már valami... A díszítés sajnos nem az erősségem, és amire elkészül a torta addig már fáradt is vagyok. A charlotte tortákat nagyon szeretem, sokféle variációja létezik, nem túl édes, könnyed kis sütemény. Mivel bőven van a fagyasztónkban áfonya, így persze hogy áfonyás charlotte lett belőle.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.