A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A tejet felforraljuk. A tejbe belekeverjük a mákot, a citromhéjat, a cukrot, és állandóan kevergetve lassú tűzön kb. 5 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd beledolgozzuk a tojássárgáját. Végül a tejszínt kemény habbá verjük és azt is könnyedén a mákos masszához keverjük. A masszát átlátszó fóliával kibélelt hosszúkás formába simítjuk és a mélyhűtőbe rakjuk.
Az öntet hozzávalóit turmixgép segítségével összekeverjük.
Tálalásnál a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd a parfét tálra borítjuk. Meleg késsel szeletelve a gyümölcsös mártással azonnal tálaljuk. (a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg)
Megjegyzés:
Pár évvel ezelőtt ettem először mákparfét, azóta is folyamatosan kívántam. Már többször próbálkoztam mákparfé készítéssel, de egyik sem volt az igazi. Végre sikerült elkészítenem úgy, ahogyan nekem tetszik. Egyszerűen fantasztikus az íze, aki a mákos desszerteket szereti, az ne hagyja ki. Számomra minden ami mákos, az nyerő.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.