Hogyan készül a Mozzarellás -paradicsomos gombatál?
Elkészítés:
A megtisztított gombákat megmossuk és leszárítjuk. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk és a gombát megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát és rövid ideig együtt sütjük. Legvégén megszórjuk szárított bazsalikommal.
Ezután a gombát vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rakjuk, a gomba tetejére rárakjuk a felkarikázott paradicsomokat, majd erre a felszeletelt mozzarellát. Sóval, borssal és bazsalikommal megszórjuk. Előmelegített 225 fokos sütőben 20 -25 percig sütjük. Ha van friss bazsalikom, akkor azzal ízesítjük.
Megjegyzés:
Fél adagot készítettem belõle, nagy tévedés volt részemrõl... Gyorsan elfogyott és azóta is kívánom :-( . Sebaj, hamarosan újra terítékre kerül ez az egyszerû, nem túlságosan munkaigényes, ám nagyon ízletes gombatál.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.