A cukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. A sütőport, a mákot, a citromhéjat belekeverjük a lisztbe. Jól elkeverjük. Kizsírozunk-lisztezünk egy 37x22 cm-es mély tepsit, beleöntjük a tésztát.
A meggyet lecsepegtetjük a levétől, majd kevés lisztben meghempergetjük, hogy a tésztát ne áztassa el. A tészta tetején egyenletesen elosztjuk a meggyszemeket. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük 150°C-fokon.
A cukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. A sütőport, a mákot, a citromhéjat belekeverjük a lisztbe. Jól elkeverjük. Kizsírozunk-lisztezünk egy 37x22 cm-es m&ea...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.