A margarint habosítsuk ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a tojást, citromhéjat a szódabikarbónát és felváltva fokozatosan a lisztet, tejet és túrót. Ha összeállt a tésztánk, akkor a végén óvatosan keverjük bele a ribiszkét. Sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába öntjük a tésztát. Először 5 percig 190 °C-on sütjük, majd további 15-20 percig 150 °C-on. Ha megsült, akkor félre tesszük és megvárjuk, hogy kihűljön.
A krém: A túrót a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a vanília rúd belsejét és a citromhéjat. A tejszínt kemény habbá verjük és fokozatosan a túróhoz keverjük. Zselatint olvaszthatunk és keverhetünk hozzá, ha lágynak érezzük a krémet.
A kihűlt tortakarikát visszahelyezzük a tortasütőformába és a túrókrémet belesimítjuk. A torta tetejét ribiszkével díszíthetjük.
A margarint habosítsuk ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a tojást, citromhéjat a szódabikarbónát és felváltva fokozatosan a lisztet, tejet és túrót. Ha összeállt ...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.