A szőlőszemeket félbevágjuk, összekeverjük a darált dióval, valamint a héjastól kockára vágott körtével. Reszelünk bele citrom- és narancshéjat, és csurgatunk hozzá 3 evőkanál mézet. Csipet sót adunk hozzá, és ízesítjük őrölt fahéjjal.
A vajas tésztát lisztezett deszkára fektetjük, rátesszük a tölteléket és feltekerjük. Olajjal kikent tepsire helyezzük és a felvert tojással alaposan lekenjük. Előmelegített, 180°C fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Az öntethez a joghurtot összekeverjük a porcukorral, őrölt fahéjjal, fél citrom levével és 3 evőkanál mézzel. Tálalásig jól lehűtjük. Tálaláskor a forró rétest felszeleteljük, a hideg mártással meglocsoljuk és a desszertet citromfűvel díszítjük.
A szőlőszemeket félbevágjuk, összekeverjük a darált dióval, valamint a héjastól kockára vágott körtével. Reszelünk bele citrom- és narancshéjat,...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.