Hogyan készül a Pullao-fűszeres indiai basmati rizs?
Elkészítés:
A vizet felforraljuk. A rizst szárazon pirítjuk egy serpenyőben kb 2-3 percig. Ügyeljünk a folytonos kavarásra, hogy a rizs nehogy odakapjon! Hozzáteszünk 1 tk sót és 1 ek étolajat, majd ráöntjük a forró vizet. Teszünk bele 1 csipet mentalevelet, 2 kardamom magot, 1 csipet szegfűszeget, 2 db (kb 1 cm es) fahéjtdarabot és 1 tk kurkumát.
Ezután kisebb lángon „pároljuk a rizst fedő alatt, amíg el nem fövi a vizet. Kész, lehet tálalni!
A vizet felforraljuk. A rizst szárazon pirítjuk egy serpenyőben kb 2-3 percig. Ügyeljünk a folytonos kavarásra, hogy a rizs nehogy odakapjon! Hozzáteszünk 1 tk sót és 1 ek é...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.