80 dkg különböző fajta gomba (nagyobb rész csiperke, sampinyon és laska, valamint ha van, róka- és galambgomba, vargánya)
15 dkg sajt
1 paprika
1 paradicsom
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöldje
frissen őrölt zöld bors
só
kukoricaolaj
tejföl a tálaláshoz
Hogyan készül a Puliszka gombával gazdagon?
Elkészítés:
A kukoricadarát átszitálom, majd vízzel és két teáskanál sóval közepesen sűrű puliszkát főzök belőle. Egy nagyobb tepsi aljára terítem, és 150 fokon kb. 20 percig sütöm.
Közben elkészítem a feltétet: egy kevés kukoricaolajon megpirítom a felkockázott vagy nagyobb darabokra szelt gombát egy ugyancsak nagyobb kockára vágott vöröshagyma társaságában, sóval, frissen őrölt zöld borssal és apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítem.
Mindezt a puliszkán szétterítem. A tetejére rakom a felszeletelt paradicsomot és a kockákra vágott paprikát. Reszelt sajttal megszórva még kb. 15 percig sütöm 180 fokon. Az elkészült ételt téglalapokra vágva kínálom, friss tejföllel meglocsolom, és petrezselyemlevéllel díszítem.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.