Hogyan készül a Pandzsabi csirkecomb?
Elkészítés:
- Egy edénybe bedobjuk a vajat, és nagy lángon megvárjuk, amíg felolvad. Hozzáadjuk az előzetesen apróra vágott hagymát, majd a zöldborsót és 2-3 percig kevergetjük, ugynúgy nagy lángon. Hozzáadjuk a késsel kb 2-3 cm-es darabokra felvágott csirkedarabokat. Hozzátesszük a (lehetőleg) tandoorban grillezett csirkedarabkákat (amelyeket előzetesen egy pácban fürösztöttünk meg, lásd a „TIPPEK”-nél). Hozzáteszünk kb 10 dkg kesudiószószt. (Lásd a „TIPPEK”-nél). Hozzáadunk 1,5 dl habtejszínt. Fűszerezzük 1,5 ek őrölt korianderral, 1 ek garam masalával, a 1tk chiliporral, és 1 tk sóval. A végén belekerül a csipet apróra vágott gyömbér és 1 marék friss petrezselyem zöldje. Kész, lehet tálalni!
TIPP: A pác a következőkből áll: 1 ek garam masala, 1 ek őrölt koriander, gyömbér, chilipor, tandoori fűszerkeverék, házi joghurt, ételszínező, fokhagyma. Ezeket össze kell dolgoznunk, majd ½ óráig állni hagyjuk. Meghempergejtük benne a csirkét (lehet comb, vagy mell is), majd bedobjuk grillezni a sütőbe, kemencébe. A legjobb íz persze a tandoor nevű kemencében jön elő. Az ételbe, ahogy a pácba is, lehet indiai ételszínezőt tenni, lehetőleg élénkvörös színűt. Ezt így lehet is kapni az ázsiai boltokban. A kesudió szósz alkotóelemeit kézzel kell összedolgoznunk: 100 gramm összetört kesudió, ½ paradicsom, 400 gramm étolaj, 1 kg hagyma, chilipor, kurkuma, garam masala, őrölt koriander
Egy edénybe bedobjuk a vajat, és nagy lángon megvárjuk, amíg felolvad. Hozzáadjuk az előzetesen apróra vágott hagymát, majd a zöldborsót és 2-3 percig kevergetjük,...