A tejcsokoládét egy tálba tesszük, megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és alaposan elkeverjük vele. Ezután az ír krémlikõrt is hozzáadjuk és ezzel is jól elkeverjük. Ha megvan, tegyük mélyhűtőbe kb. 30 percre a trüffelt.
Ha megkötött, kiskanállal apró - kb 1 dkg-os - darabokat szaggatunk a trüffelbõl. A darabkákba belenyomunk egy szem törökmogyorót, majd golyócskákat formázunk belőle. Figyelem! Lényeges, hogy a golyók aprók legyenek, azaz tartsuk a receptben elõírt darabszámot, mert a nagy trüffelek nagyon tömény ízûek lehetnek! Az így kapott golyókat tegyük zsírpapírra, majd kb. 10 percre tegyük be őket a fagyasztóba.
Ez idõ alatt a keserû csokoládét olvasszuk fel egy tálban.
Ha a golyócskák megkötöttek, egy kevés étcsokoládét tegyünk a tenyerünkbe és egyenként forgassuk át benne a golyókat. Ezután tegyük őket vissza a zsírpapírra, majd újabb 10 percre a fagyasztóba.
Ha megkeményedett rajtuk a csokoládé, még egyszer megismételjük a csokiban megforgatást és újabb 10 percre hűtőbe tesszük őket. A kész trüffel golyókat lehetőleg pár órán át érleljük a hűtőben, de akár azonnal is kínálhatjuk behűtve.
A tejcsokoládét egy tálba tesszük, megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt és alaposan elkeverjük vele. Ezután az ír krémlikõrt is hozzáadjuk és ezzel is...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.