17 dkg liszt (teljes kiőrlésű barna liszt és fehér bio liszt),
pici sütőpor,
1 teáskanál édesítő
Hogyan készül a Meggyes piskóta?
Elkészítés:
A tojások sárgáját elkeverjük a vízzel, édesítővel, lisztekkel. A tojásfehérjéből habot verünk és a kettőt összekeverjük.
Lisztbe forgatjuk a gyümölcsöket, hogy ne ülepedjen le a sütemény aljára, azután ezt is a kész tésztába keverjük és kilisztezett, kivajazott tepsiben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral szórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
A tojások sárgáját elkeverjük a vízzel, édesítővel, lisztekkel. A tojásfehérjéből habot verünk és a kettőt összekeverjük. Lisztbe forgatjuk a gyümö...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.