A vajat a csokoládéval együtt gőz fölött felolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A tojásokat egy mély tálban a két féle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, olvasztott csokoládét, végül belekavarjuk a sütőporos – fahéjas lisztet.
Egy 20x30 –as méretû tepsit kivajazunk és a masszát belesimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. A mandulát serpenyõben megpirítjuk.
A karamellát a tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk majd hozzákavarjuk a mandulát. A karamellás krémet rákenjük a még meleg süteményre és hűtőszekrénybe tesszük. A tetejére csokoládéöntetet locsolunk.
A csokoládéöntethez: 100 g tejcsokoládét 100 ml tejszínnel gőz fölött összeolvasztunk és egyenletesen a süteményre csurgatjuk.
Megjegyzés:
Jöttek a kolléganõk sütizõs délutánra. Remélem ízlett nekik, mert nekem igen :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.