Az elsõ tészta elkészítése: A lisztet átszitáljuk, a margarint apó darakora vágjuk és hozzáadjuk a kakaóport. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.
A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle (sima kiszúróval).
A második tészta elkészítése: A lisztet átszitáljuk, a margarint apró darakora vágjuk. Beletesszük a tojássárgáját, a cukrot, citromhéjjal , és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.
A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle. (lukas kiszúróval kell csinálni.) A kiszúrt lapokat tepsire rakjuk.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) elõmelegítjük, betesszük a tepsit, és kb. 12-15 perc alatt világos sárgára
Összeállítása: Amikor kihûltek a 2. tészta ami citromos és lukas a közepe, olvasztott fehér csokiba mártjuk majd hagyjuk megdermedni. A kakaóporosat megkenjük lekvárral, majd rátesszük a olvasztott csokiba mártott megdermedt lukas karikát. Legvégül marcipán virággal díszítjük.
Az elsõ tészta elkészítése: A lisztet átszitáljuk, a margarint apó darakora vágjuk és hozzáadjuk a kakaóport. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, ...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.