TIPP: Az edény, amiben készül az étel – lehet kínai wok is. A paradicsompüré lehet többféle is, de tökéletesen megfelel pl. az Arany Fácán is. Az ételt úgy is készíthetjük, hogy a hagymát megpirítjuk az olajon, beletesszük a paradicsomot, majd a húst, és csak eztán a többi alkotóelemet. A zöld chilit el is hagyhatjuk, a fokhagymát pedig szétverhetjük, és összedolgozhatjuk a gyömbérrel, de ezen felül is tehetünk az ételbe (friss) gyömbért. A Gastro Curry fűszerkeveréket is elhagyhatjuk – az étel nem attól lesz Curry, mert Curry van benne, hanem esetünkben egy ételkészítési módról, ételcsoportról beszélünk. Az ételhez fogyaszthatunk chapatit (indiai kenyeret) és rizst is – így nem lesz olyan „sűrű”, „tömény” az íze. A petrezselyem zöldjét lehet koriander zöldjével is helyettesíteni. Az ételbe tehetünk kesudió szószt is, ami a következõkbõl áll: 100 gramm összetört kesudió, ½ paradicsom, 400 gramm étolaj, 1 kg hagyma, chilipor, kurkuma, garam masala, őrölt koriander. Ezeket ösze kell dolgozni kézzel.
Copyright: Gasztrostúdió.hu Online Gasztronómiai és Képes Receptmagazin 2003-2024