Mindenekelőtt megcsináljuk a tésztát, azaz a banán "panírját". Ez abból áll, hogy három evőkanál finomlisztet, két evőkanál keményítőt összekeverünk kevés sütőporral, a tojás sárgájával, tíz kanál vízzel és olajat adunk hozzá. Csomómentes tésztává keverjük, lehet kézzel is.
A banánt 2-3 cm nagyságú szeletekre vágjuk fel, majd összekeverjük a tésztával. Ügyeljünk arra, hogy a banán mindenhol fedve legyen a tésztával.
Annyi olajat forralunk fel, ami kényelmesen ellepi a banánt. Az olaj ne legyen nagyon forró. Belehelyezzük a banánszeleteket és néhány percig sütjük, amíg sárgás-ropogós nem lesz a tészta. A banánok ne érintkezzenek egymással! Ha kész, kivesszük, és mézzel meglocsoljuk a banánszeleteket.
Ha szeretnénk, a kész ételünkre tehetünk üvegkaramellt is. Ez a következőképp készül: 1. Egy wokba 1 cl olajat teszünk és 1 cl vizet adunk hozzá, majd 4 ek cukrot is. Lassú tűzön, 2-3 percig folyamatosan keverjük a masszát, lehetőleg egy kerek végű merőkanállal, amíg sárgásbarna nem lesz a színe. Ha kész, ráöntjük a tányérra kihelyezett banánokra. Miközben dermed a karamell, óvatosan "szálakat" húzunk ki belőle. Ez főleg az esztétikát hivatott növelni!
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.