Vízben főzünk 10 percig kesudió darabokat, majd az egész masszát összeturmixoljuk. Az így született fehér szószt beleöntjük egy tűzön lévő edénybe, majd 2 dl habtejszínt adunk hozzá. Az ételt felöntjük vízzel.
Hozzátesszük a grillezett csirkemell darabkákat, amelyeket korábban indiai joghurtban és kurkumában hempergettünk meg. Kb 3 ek cukort adunk hozzá, eztán jön az 1-2 ek kesudiószósz. Még 1 ek cukrot teszünk bele, majd 1 tk sót is. Innentől kezdve mintegy 10 percig főzzük az ételt. A végén a kész ételre locsolunk még egy kevés tejszínhabot. Kész, lehet tálalni!
Tipp: Ha ez az étel tartalmazna tojást, akkor máshogy hívnák: nevezetesen kesudiószószos csirkemellnek Mughlai módra. A kesudió szósz alkotóelemeit kézzel kell összedolgoznunk: 100 gramm összetört kesudió, ½ paradicsom, 400 gramm étolaj, 1 kg hagyma, chilipor, kurkuma, garam masala, őrölt koriander
Vízben főzünk 10 percig kesudió darabokat, majd az egész masszát összeturmixoljuk. Az így született fehér szószt beleöntjük egy tűzön lévő edényb...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.