A vizet az olajjal meg egy csipet sóval felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetve lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg a massza elválik az edény falától, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ezután egyenként – mindegyikkel jól kikeverve – beledolgozzuk a tojásokat.
A tésztát nyomózsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsire kis gömböket nyomunk, és előmelegített sütőben, 180-190 fokon megsütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.
A túrót alaposan kikeverjük az egyik csokor apróra vágott kaporral, 2 dl tejföllel, a zúzott fokhagymával meg egy kevés sóval. A fánkocskák alját kiszúrjuk, és nyomózsák segítségével betöltjük a kapros-túrós krémet.
A zselatint feloldjuk 1 dl meleg vízben. A tejszínt félkemény habbá verjük, belekeverünk 2 dl tejfölt, egy csipet sót, a másik csomag apróra vágott kaprot, végül hozzáadjuk az olvasztott zselatint.
A fánkokat a tejföl sűrűségű mártásban megforgatjuk, egy mélyebb tálra halmozzuk, végül leöntjük a maradék mártással. A kapros-túrós profiterole önmagában is nagyon finom, de sült húsok mellé köretként is kínálhatjuk. Remekül illik hozzá a friss kaporból készült pesto.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.