Hogyan készül a Kacsaleves lestyános kacsagombóccal?
Elkészítés:
A kacsacombokat kicsontozzuk. A csontokat a megtisztított, feldarabolt leveszöldség kíséretében feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük és hagyományos módon húslevest készítünk. A főzési idő vége előtt kb. 30 perccel beletesszük a megtisztított gombát is.
A kacsahúsról leszedjük a zsíros bőrt, a kevésbé zsíros részeket rajta hagyjuk. A húst finomra daráljuk. Hozzáadjuk a lisztet, a finomra vágott lestyánt meg a tojást. Megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal és a masszát jól kidolgozzuk.
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, majd a gyöngyözve fövő levesben kb. 20 perc alatt kifőzzük. Hogy megbizonyosodjunk arról, megfőtt-e a gombóc, egyet vágjunk el, és kóstoljuk meg. A levest a benne főtt zöldségekkel, a gombával és a kacsagombócokkal tálaljuk.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.