Hogyan készül a John Maydeck legendás BBQ oldalasa?
Elkészítés:
A kockázott hagymát és a kinyomott fokhagymát olajon megüvegesítjük. Hozzáadjuk a barna cukrot és a mustárt. Amikor a cukor elolvadt (kb 2-3 perc), beleöntjük a ketchupot, a Worcestershire szószt, az ecetet és hozzáadjuk a fűszereket. Elkeverjük és legalább 1 órán át lassú tűzön főzzük. A jó BBQ szósz enyhén csípős, édes és savanykás is egyben.
Oldalas: Meg kell kérni a hentest, hogy faragja le az oldalasról a zsíros részét. Nekünk csak a a csontos sovány részére lesz szükségünk. Nyugodtan megvehetünk egy egész (fél) oldalast, garantálom, hogy el fog fogyni! A csont mentén feldaraboljuk, úgy hogy minden darab két csontból álljon, majd fűszeres lében, ( hagyma, füstölt por, só, egész bors) lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús leválik a csontról.
Amikor kész, szószba mártjuk és forró grillen megsütjük. A legendás oldalas rendkívül porhanyós, szinte elolvad a szájban! Köszönet John Maydecknek.
A kockázott hagymát és a kinyomott fokhagymát olajon megüvegesítjük. Hozzáadjuk a barna cukrot és a mustárt. Amikor a cukor elolvadt (kb 2-3 perc), beleöntjük a ketchupot,...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.