Ezeket összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk.
A töltelékhez:
1 kg szilva,
1,5 csomag vaníliás pudingpor,
8 ek cukor,
1 kk mézes fűszerkeverék,
fahéj.
Hogyan készül a Illatos szilvás pite?
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket. A szilvát egy kevés vízzel és a cukorral feltesszük főni, kb. 5-10 percre, majd turmixoljuk (annyira csak, hogy darabosan maradjon). Ezután a pudingporral jó sűrűre főzzük, beletesszük a mézes fűszerkeveréket és ízlés szerint fahéjat.
Ezután a tésztát két részre osztjuk és lisztes deszkán egyenként kinyújtjuk. Az egyik tésztalapot egy kivajazott/lisztezett tepsibe simítjuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Erre kenjük a szilvatölteléket, amit szintén megszórunk zsemlemorzsával, majd befedjük a másik tésztalappal, végül a tetejét megszurkáljuk villával. Előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. Amikor teljesen kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni. Tetejét porcukorral meghintjük.
Megjegyzés:
Egy egyszerű, mégis különleges sütemény ez. Illéskrisz meggyes pitéjének mintájára készült, egy kis mézes fűszerkeverékkel megbolondítva. Kipróbáltam szilvával és csuda jó lett.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.