A hosszúkás, vékony szeletekre vágott sertéshúst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és vízzel. A húsnak enyhén iszapos állagúnak kell lennie: ügyelni kell arra, hogy se ne maradjon száraz, se ne legyen túl nedves (nem lehet víz/ folyadék leülepedés az edény alján!). Kevés sót kell keverni hozzá. Álljon a hús a keményítőben kb. 5-10 percet.
A forró wokban átsütjük a sertést, amíg fehéres, ropogós állagú nem lesz. Félretesszük.
A wokban az olajat közepes forróságon tartjuk. Beleöntjük az apróra vágott zöldhagymát, fokhagymát és gyömbért. Addig sütjük, míg intenzív illatot nem kezd el árasztani (1 perc). Hozzákeverjük a hosszúkásra vágott sárgarépát, bambuszrügyet és fafüle gombát. Ezt kevés vízzel felöntjük. A zöldségekhez hozzáadjuk az Erős Pistát, a szójaszószt, a rizsecetet és a cukrot (mindenből 1 evőkanálnyit). Az enyhén átsütött zöldségekhez keverjük a sült húst. Összekeverjük, némi sót, kínai sót adunk hozzá.
A hosszúkás, vékony szeletekre vágott sertéshúst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és vízzel. A húsnak enyhén iszapos ...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.