10 dkg vegyes aszalt gyümölcs (mazsola és barack- kis darabokra vágva),
1/2 narancs leve,
6 dkg durvára aprított mogyoró,
6 dkg mogyorós csokoládé drazsé félbe vágva,
14 dkg liszt,
1/2 tk sütőpor.
Hogyan készül a Gyümölcskenyér áfonyával, málnával?
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöt, a mogyorót, a drazsét, a lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, utána beletesszük a cukrot, majd a friss gyümölcsöt és a narancslevet, végül a lisztes keveréket. Jól elkeverjük.
Margarinnal kikent őzgerinc formába öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, utána kiborítjuk és szeleteljük.
Megjegyzés:
Nagyon szeretjük a gyümölcskenyeret. Amikor a sok tojásfehérje összegyûl a fagyasztóban, akkor mindig készítek valamilyen gyümölcsös kombinációt. Ezúttal málnás-áfonyás lett.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.