A tengeri algát 4-5 órával a főzés előtt kivesszük a zacskóból, langyos vízbe tesszük, majd csíkokra vágjuk.
Kb 10 dkg uborkát vékony csíkokra vágunk és hozzáadjuk az algához. 2 gerezd fokhagymát szétroncsolunk, felaprítunk, majd szintén hozzáadjuk a salátához. Hozzáteszünk 1 csapott teáskanál sót, 1 teáskanál cukrot, 1 teáskanál Na Glutamátot. Felaprítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldségekhez. Hozzáadunk néhány csepp rizsecetet (1 kupaknyi), étolajat (1 kupaknyi) majd az egészet összekeverjük a kezünkkel.
Kb 5 percet állni hagyjuk, hogy minden nyugodtan összeérlelődhessen.
A tengeri algát 4-5 órával a főzés előtt kivesszük a zacskóból, langyos vízbe tesszük, majd csíkokra vágjuk. Kb 10 dkg uborkát vékony csíkokra vágunk és hozzáadju...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.