Hogyan készül a Fehérborban sült gombás nyúlpecsenye parajos metélttel?
Elkészítés:
A nyúlcombokat sóval, fehér borssal, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük és egy mélyebb tepsibe tesszük. Aláöntjük a bort meg a zöldségalaplé felét, majd letakarjuk és közepesen meleg sütőben puhára pároljuk. A párolási idő a nyúl korától függően 1,5-2 óra is lehet. Közben a pecsenyelével és a maradék zöldségalaplével locsolgatjuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt, rózsaszínűre sütjük, a pecsenyelét pedig kb. 3 dl-re visszaforraljuk. A húst tálra szedjük, melegen tartjuk.
A pecsenyelét egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk az ételkeményítőt, felöntjük a tejszínnel és mártás sűrűségűre főzzük.
Amíg a hús sül, a parajt megmossuk és sós, szódabikarbónás, forrásban lévő vízzel leforrázzuk. Ezután lecsöpögtetjük, kicsavarjuk és a vágódeszkán apróra vágjuk. A tojásokat felverjük, majd összekeverjük a vágott parajjal.
Összedolgozzuk a liszttel, megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát simára kidolgozzuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, széles metéltre felvágjuk és sós vízben kifőzzük.
A gombát cikkekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd egy kevés forró olajon hirtelen megpirítjuk. Az almák magházát kivágjuk, ujjnyi vastag karikákra szeleteljük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a mézet, és az almakarikák mindkét oldalát aranysárgára, nem túl puhára sütjük. A nyúlpecsenyét visszatesszük a forró mártásba, majd a parajos metélttel körítve, a sült gombával és a pikánsan édes-savanykás almakarikákkal díszítve tálaljuk.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.