1. Az amurt megsózzuk, bevizezzük, majd vékonyan beirdaljuk (bevágjuk) keresztbe az egyik-, illetve hosszában a másik oldalon. A halat beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel.
Annyi olajat forralunk fel kb. 250°C-ra, ami kényelmesen ellepi a halat. Belehelyezzük az amurt, néhány percig sütjük, amíg sárgás-ropogós nem lesz. Nagyon óvatosan forgatjuk. Ha kész, kivesszük az olajból.
A wokban kis hőmérsékleten olajat melegítünk. Olajban beáztatott, zúzott (vagy egyszerűen csak 1-2 gerezd szétvert) fokhagymát adunk hozzá. Paradicsomszószt keverünk bele, amihez 1,5 evőkanálnyi cukrot, majd fél kanál ecetet és kevés vizet adunk. Simára keverjük. A végén egy kis sót szórunk rá és meghintjük egy kevés vízben áztatott keményítővel. A sült halra ráöntjük a kész szószt, majd a „pórusokba” néhány szem zöldborsót helyezünk díszítésként.
1. Az amurt megsózzuk, bevizezzük, majd vékonyan beirdaljuk (bevágjuk) keresztbe az egyik-, illetve hosszában a másik oldalon. A halat beletesszük egy edénybe, majd összekeve...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.