Hogyan készül a Csokoládés muffin marcipánnal töltve?
Elkészítés:
A marcipánt 12 darabra vágjuk.
A lisztet a kakaóval, a csokival, a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük. A tojást a cukorral, a puha vajjal és a tejföllel elkeverjük. Ezután hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A muffinformákat kibéleljük papírral vagy kikenjük margarinnal majd mindegyikbe egy evőkanál masszát kanalazunk, erre rárakjuk a marcipándarabokat, majd a maradék masszával a muffinokat befedjük. Előmelegített 180 fokos sütõben 20 percig sütjük.
Amikor kihűlt, gőz fölött felolvasztott csokoládé és tejföl keverékébe mártogatjuk a muffinokat valamint színes cukorgyönggyel díszítjük.
Megjegyzés:
Ez eddig a leggyorsabban elkészíthető muffin, azok közül, amelyeket eddig elkészítettem. A marcipán bennük kellemes meglepetést okoz elfogyasztójának, amit a tetején csillogó csokoládés-tejfölös máz csak fokoz.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.