A 2 dl tejszínben a két féle csokoládéból összesen 10 dkg felolvasztunk, majd berakjuk a hűtőbe néhány órára. A meggyet kimagozzuk és félretesszük.
A gofrik sütése előtt a csokis tejszínből kemény habot verünk. A maradék 4 dkg csokoládét a maradék tejszínnel mikrohullámú sütőben felolvasztjuk.
Ezután elkezdjük sütögetni a gofrikat és mindegyiket megkenjük a csokihabbal, megszórjuk meggyel és meglocsoljuk egy kevés olvasztott csokoládéval.
Megjegyzés:
Multkori <a href="http://www.gasztrostudio.hu/receptek/recept.php?id=128">gofri alapreceptemet</a> készítettem el. Többféle gofrireceptet kipróbáltam már, de ez a recept verhetetlen számomra. Annyit módosítottam a recepten, hogy kihagytam a narancsot belõle, mert így finomabb. Pontosan olyan, ahogy én szeretem. Amikor még meleg, akkor jó roppanós. Igaz kettõnél többet nem tudok megenni, mert nagyon laktató. Ebbõl az adagból 15 -17 db gofrit süthetünk.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.