sűrített tej - 397 g (nálunk tubusost lehet kapni csak - 140 g van egy tubusban),
2 ek méz,
7 dkg cukor,
15 dkg pirított,
félbevágott mogyoró.
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg tejcsokoládé,
1 ek napraforgóolaj,
5 dkg pirított,
félbevágott mogyoró
Hogyan készül a Csokis-mogyorós karamellás szelet?
Elkészítés:
Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzákavarjuk a kakaót és a cukrot. Levesszük a tűzről és hozzákavarjuk a tojásokat, majd végül a lisztet. Kikent, sütőpapírral bélelt 20 x 30-as tepsibe öntjük.
Előmelegített 160 fokos, légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütjük és hűlni hagyjuk.
A karamell-krémhez a vajat megolvasztjuk egy edényben, hozzákeverjük a sűrített tejet, a mézet és a cukrot. Kis lángon folyamatosan kevergetjük, amíg karamell színe lesz, ez kb.15 perc. Hozzákeverjük a mogyorót és a tésztára öntjük, majd berakjuk a hűtőszekrénybe dermedni.
Gőz fölött megolvasztjuk a kétféle csokoládét, majd belekeverjük az olajat és ráöntjük sütire és megszórjuk mogyoróval. Hűtőszekrénybe rakjuk.
Megjegyzés:
Nagyon finom sütemény, érdemes kipróbálni. Egy dolog van amire figyelni kell, hűtőszekrényben kell tárolni és közvetlenül fogyasztás előtt szeletelni belőle, mert szobahőmérsékleten a karamell-mogyoró krém kezd megolvadni és akkor már nem annyira guszta a látvány, de az íze még akkor is mennyei.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.