5 dkg étcsoki a reszelő nagy lyukú oldalán lereszelve,
20 dkg cukkini szintén lereszelve,
22,5 dkg liszt,
1 ek keserű kakaópor,
1/2 tk sütőpor,
1/2 tk szódabikarbóna,
1 kk őrölt fahéj
Hogyan készül a Csokis-cukkinis muffin?
Elkészítés:
Egy tálban belerakjuk a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, a sütőport és a fahéjat. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a puha vajat és a joghurtot. A lisztes keveréket a tojásos masszába keverjük, végül pedig a reszelt cukkinit és a reszelt csokoládét gyors mozdulatokkal hozzákavarjuk.
A muffinformát papírkapszlival kibéleljük és belekanalazzuk a masszát. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Nekem ebből az adagból 16 darab muffin lett.
Megjegyzés:
Ezt a muffint már a nyaralás alatt elkészítettem. Sajnos időközben a sütő elromlott, így a muffinokat nem tudtam megsütni és a nyers tésztát végül a kukába kellett dobni. Azóta kívántam ezt a muffint (már a nyers tészta finomnak tűnt) így újra elkészítettem. Szerintem nagyon egyszerű és finom.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.