Egy edényben 4-5 cl étolajon megpirítunk 2 apróra felvágott fej hagymát. Hozzáteszünk 4-5 cl kesudió szószt (az elkészítését lásd a Tippeknél) Felöntjük vízzel, majd hozzátesszük a kockákra vágott csirkemellet. Hozzáteszünk ½ tk csemegepaprikát. Hozzáadunk 1 tk Garam Masalát, ½ tk őrölt koriandert, csipet sót, kurkumát, majd puhára főzzük fedő alatt kis lángon a csirkét. Kókuszreszeléket adunk hozzá. A végén 1,5 dl habtejszínt teszünk bele. Kész, lehet tálalni!
Tipp: A kesudió szósz alkotóelemeit először megfőzzük (Kb. egy órán keresztül), majd össeturmixoljuk. 3-4 cl étolaj, szegfűszeg, kardamom, (zöld) fahéj, kardamom (barna), kb 1 kg hagyma, 4-5 paradicsom, 10-15 gerezd fokhagyma 5 dkg kesudió (nem sós!) víz só
Egy edényben 4-5 cl étolajon megpirítunk 2 apróra felvágott fej hagymát. Hozzáteszünk 4-5 cl kesudió szószt (az elkészítését lásd a Tippeknél) Fel&...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.