A hagymát nagy lángon kb 2 percig pirítjuk 50 ml étolajon. Hozzátesszük a kb 1,5-2 cm-s darabokra felvágott paradicsomot és 1 perc múlva a 300 gramm főtt csicseriborsót. Hozzáteszünk piros chili port (ízlés szerint), 3/4 ek garam masala fűszerkeveréket, ¾ ek őrölt koriandert, majd 1 tk chana masala fűszerkeveréket. Ezután jön az 1 ek sűrített paradicsom, majd az ételünket felöntjük kb 3 dl vízzel. Innentõl kezdve mintegy 8 percig fő. 1-2 ek kesudiószószt teszünk hozzá, ízlés szerint még csicseriborsót, 1 tk sót, majd kevés gyömbért, amelyet előzőleg vékony csíkokra vágtunk. A végén petrezselyem zölddel díszítjük. Ezt helyettesíthetjük korianderrel is. Kész, lehet tálalni!
Tipp: A nyers csicseriborsót 10-12 óráig kell vízben áztatni, majd 60-90 percig főzni vízben. Akinek nincs ennyi ideje, a csicseriborsót megveheti konzervben is. A chana masala fűszerkeverék egyben kapható; mi magunk nagy valószínűség szerint képtelenek volnánk előállítani, ugyanis 19 féle alkotóelemből áll! A kesudió szósz alkotóelemeit kézzel kell összedolgoznunk: 100 gramm összetört kesudió, ½ paradicsom, 400 gramm étolaj 1 kg hagyma, chilipor, kurkuma, garam masala, őrölt koriander
A hagymát nagy lángon kb 2 percig pirítjuk 50 ml étolajon. Hozzátesszük a kb 1,5-2 cm-s darabokra felvágott paradicsomot és 1 perc múlva a 300 gramm főtt csicseriborsót. Hozzá...
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.