A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 cipóra osztjuk majd 1- 2 órát hűtőben pihentetjük. (Fontos, hogy minimum 1 órát a hűtőben legyen és jól megdermedjen)
Ezután elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját a kétféle cukorral elkeverjük majd hozzáadjuk az áttört túrót, a babapiskóta morzsát valamint a citrom héját. A tojások fehérjét felverjük és finoman hozzákavarjuk a túrós töltelékhez. Ezután összeállítjuk a süteményt.
Kivajazott, lisztezett tepsibe belereszeljük (a reszelő legnagyobb lyukán) az egyik cipót, rárakjuk a tölteléket, óvatosan elsimítjuk, megszórjuk kockára vágott barackbefőttel, végül ráreszeljük a másik cipót. Előmelegített 180 fokos sütőben 35- 40 percig sütjük.
Megjegyzés:
Tudom, nem újdonság sokak számára a reszelt túrós, de én a túrós sütemények közül ezt szeretem a legjobban és mindig gyümölccsel készítem, mert úgy sokkal finomabb. Készítettem már meggyel és barackkal. Érvek amelyek amellett szólnak, hogy érdemes elkészíteni (azon kívül, hogy nagyon finom): - viszonylag egyszerű elkészíteni, nem hiszem, hogy el lehet rontani; - könnyen és szépen lehet szeletelni ezáltal nagyon mutatós - szállításra alkalmas
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.