Egy nagyobb tepsit kivajazunk, lisztezünk. A megtisztított sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük, a diót darabosra vágjuk és egy tálban összekeverjük.
A lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a mazsolát és a cukrot egy másik tálba szintén összekeverjük. A tojásokat kicsit felverjük majd hozzákeverjük az olajat.
Felváltva, apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket és a répás-diós keveréket. Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A krémhez a hozzávalókat kikeverjük és amikor a sütemény kihűlt, rákenjük a tetejére.
Megjegyzés:
Nemrég Lúdanyónál megakadt a szemem ezen a süteményen. Szerettem volna pekándióval elkészíteni, így kapóra jött, hogy a megyenapok alkalmával a vásáron találtam pekándiót, tehát rögtön bevásároltam belőle (egy sütire valót :-)). Pünkösd alkalmából elkészült ez a szépséges répás sütemény, ami kisfiam tetszését elsőre megnyerte, hiszen rögtön 2 nagy darabot tüntetett el :-)
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.