Egy hosszú szögletes sütőformát kivajazunk és kevés cukorral megszórunk. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
A lágy vajat a cukorral konyhai robotgép segítségével összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tojásokat. Folyamatos kavarás mellett a vanília aromát és a citromhéjat is hozzáadjuk. Ezután váltogatva hozzákavarjuk a lisztes sütőporos keveréket és a tejet (úgy, hogy először egy kis liszt, utána egy kis tej, és így tovább amíg elfogy mindkettő), végül finoman belekavarjuk az áfonyát is.
Az egészet beleöntjük a kikent formába és a sütõ középsõ rácsán 60 percig sütjük. A süteményt kivesszük s sütőből és a formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk. Csak akkor lehet szépen szeletelni, ha már teljesen kihűlt. Tetszés szerint lehet kenni rá citrommázat is akár.
Megjegyzés:
Nagyon sok áfonyát hozott haza a férjem-uram. Háromnegyedét lefagyasztottam, adtam egy keveset anyukámnak is (egy sütire valót :-)) és maradt még nekem is egy sütire. Ez egy igazán egyszerű és könnyű kis sütike, nem kell túl sokat babrálni vele, muffin sütőben is meg lehet sütni akár.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és este is káprázatos panoráma társaságában kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban. A vendégek nappal és esti fényében is káprázatos panorámát élvezve kóstolhatják meg a közel 200 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év fókuszába az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok, a helyi gasztronómia és kultúra kerül. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, hungarikum borunk készítésének titkaival. Európa legszebb borfesztiválján a bor és kultúra találkozását gazdag zenei és gasztronómiai kínálat teszi most is felejthetetlenné.